Op vakantie met de hond

In Nederland zijn er ongeveer 2.000.000 mensen die één of meer honden bezitten. De meeste mensen bezitten 1 of 2 honden maar er zijn ook hondenvrienden die 4, 5, 6 of zelfs meer honden hebben rondlopen. In dit artikel informatie en tips over "met je hond op vakantie gaan".

Op vakantie met de hond in Nederland

Voor Nederlanders is Nederland het meest geliefde land om met je hond of honden op vakantie te gaan. Ongeveer 40% van de mensen die een vakantie met hond in eigen land viert gaat kamperen, ongeveer 30% boekt een vakantiehuisje of bungalow en de andere 30% boekt een hotel, bed and breakfast of brengt een vakantie met de hond in Nederland door bij particulieren, familie of vrienden.

Waarom is Nederland zo geschikt om een vakantie met de hond te vieren?

Nederland heeft zee, strand, bossen, duinen en vele kilometers wandelgebied. Ook zijn er in Nederland veel losloopgebieden voor de honden en hun baasjes en is het weer in Nederland zeer geschikt voor een vakantie met de hond in Nederland. Kortom, Nederland biedt alles voor een geslaagde vakantie met je hond. Tel daarbij op dat de regels voor het wandelen met honden en het vervoer van honden minder streng zijn dan in het buitenland en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie met je honden.

Informatie over losloopgebieden en wandelgebieden in Nederland en het buitenland:
www.opstapmetdehond.nl

Kamperen met honden?

Indien je een goedkope vakantie met de hond of honden wilt boeken dan is een kampeervakantie een goedkope en toch leuke optie. Een kampeervakantie is relatief goedkoop, avontuurlijk en ontspannend. En je ontmoet op een honden camping of hondvriendelijke camping zeker andere honden vrienden. Er zijn echte honden campings met bijvoorbeeld zwemvijver, speelveld en losloopterrein. Op deze echte honden campings zijn meestal meerdere honden welkom!

Een overzicht van campings waar honden een graag geziene gast zijn:
www.honden-campings.nl

Vakantiehuisje met je hond boeken?

Als je van comfort en privacy houdt, is het huren van een hondvriendelijk vakantiehuisje, bungalow of chalet een betere optie dan het boeken van een honden camping. Er zijn in Nederland en het buitenland prachtige hondvriendelijke vakantiehuisjes te huur waar 1 tot 6 honden zijn toegestaan. 

Op de website www.vakantie-met-huisdieren.nl vind je 50.000 hondvriendelijke vakantiehuisjes en bungalows waar honden toegestaan zijn. Ook mooie vakantiehuisjes met goed omheinde tuin!

Op de website www.top-vakantieparken.nl vind je meer dan 1.000 vakantieparken in Nederland en heel Europa waar je hond welkom is. Hier zijn meestal 1 of 2 honden welkom, soms 3 honden.

Goed verzekerd met de hond op reis

Indien je met de hond op vakantie gaat, vergeet dan niet een reisverzekering af te sluiten waarbij de hond ook verzekerd is en zorg er ook voor dat je hond op je aansprakelijkheidspolis meeverzekerd is.

Via de website www.reisverzekering-afsluiten.net is het mogelijk een reisverzekering af te sluiten (met topdekking) waarbij de hond ook meeverzekerd is.

Op vakantie met de hond naar het buitenland

In het buitenland gelden andere regels dan in Nederland voor wat betreft een vakantie met honden. Zo moet de hond een dierenpaspoort hebben, ingeënt zijn en geregistreerd zijn middels een chip.

Dierenartsen zijn goed op de hoogte van de verplichte inentingen. Zij kunnen je ook vertellen op welke wijze je je hond kunt laten chippen en registreren. Ook kennen zij de regels ten aanzien van ontwormen en andere belangrijke medische zaken rond het thema vakantie en je hond. Verder kunt u het verkeersbureau raadplegen van het land waar je met je honden op vakantie gaat ten aanzien van de regels die in dat land voor honden gelden. Fijne en veilige vakantie met je honden toegewenst!